Air kencing kotor

Hi korang, sy nk msuk 9 weeks dah, korang penah kena tk air kncing kotor? Hm rse tertarik2 kt perut lpas kncing, dr xbg antibiotik, suruh minum air bnyk je, mcm mana ya nk hilangkan dengan cepat 😭

9 Balas

Saya pon ada rasa macam tu.. Utk kencing pertama waktu pagi.. Masa kencing tak sakit.. Lepas kencing rasa sakit sekejab dekat bhgian ari.. Check urine dgn doktor ada kuman sikit. Kencing kotor then doktor ada bg antibiotic dgn ubat lawas kencing.. Tapi ubat tu buat sakit kepala 😭😭now dh stop ubat

Dulu kalau tk pregnant saya mintak doc cucuk terus ubat tahan sakit dkt punggung, lps tu terus hilang kencing kotor tu. Dh 2 rasanya jd. Sbb klu mkn ubat je lambat hilang. Tp utk ibu mengandung saya tk sure boleh ke tak. Mungkin bole tanya doc ubat cucuk sesuai tk utk awak

2y ago

2 kali*

sye pon bru bkk buku pink 10week..trus sangkut kncing kotor . wat mse ni . kne minum air kosong bnyk ..doctr xde bg ppe ubt .

Ye sis, tips dia minum air kosong banyakk, tu jaa, minun smpai air kencing jadi putih la. Buat masa ni jgn minum air manis ke ap.

2y ago

better jangan sebab saya masa first pregnant gugur sbb minum air kelapa , tp ada yg ckp boleh maybe ikut badan masing masing

minum ural + air masak .masa saya doc suggest 2scht sekali minum .alhamdulillah ok

sebelum pregnant saya minum jus cranberry untuk kencing kotor.

Banyakkan minum amal air barli

Jangan minum banyak barley

mnum air barli...