Tak sengaja

Korang, saya tak sengaja tepuk peha anak yang baru usia 1 bulan lebih. 😭😭 Penat sangat rasanya, anak asyik nak melekat je. Sejak umur dia sebulan saya jadi emo je, 2 kali tepuk peha anak. Sebab tu jugak ke kaki anak menggigil tiba-tiba? Kadang waktu menggeliat, kadang waktu tengah rileks. Sedih sangat buat anak macam tu, tak sengaja pukul dia. Mental penat, fizikal penat. Saya hampir gila bila anak macam ni. 😭😭

4 Balas

Awak bertenang tau... jgn risau sgt. klau awak rasa tertekan, penat sangat2, jangan takut2 minta bantuan org terdekat. sebelum benda yg lagi buruk jadi, baik cepat2 minta bantuan. Klau perasaan mcm ni makin teruk, sila cakap pada bidan yg cek awak. ada bantuan lain boleh pihak klinik beri juga. cakap pada suami baik2 klau perlukan bantuan dia... Awak kuat. awak ibu yg hebat sbb tetap cuba sedaya upaya untuk buat yg terbaik pada baby awak❤️

sy pn perlu me time...kdng tercubit ank sbb..bila teruk mngeliat ank sy muntahkn smua susu lpas mnyusu...sy rsa stress sngt...lpas buat cm tu rsa berslh sngt😔😔😔..kdng dngr ckp bkn membina rsa mcm down sngt...astgfirullahalaziim..

awak perlu kan rehat/me time. me time tak semestinya kena keluar. cuma minta husband awak cuti dn bantu awak utk jaga baby satu hari. ckp yg awak penat/burn out.

kaki anak sye pn kdg2 mgigil tyme mgeliat & tgh rlex..