Sukar minum air kosong

Hi korang.. nak tanya. Mcm mana nak galakkn diri minum air kosong ye? Saya pregnant 8weeks, masih dalam fasa mual. Selera on off. Tekak rasa pahit sampai tak boleh minum air kosong. Risau asyik minum air manis je. Ada tips tak?

3 Balas

kalau tgh alahan minum air masa pon blh muntah. sy masa 6-10 w mmg kurang sgt minum air masak sbb xle telan. kulit pon jd kering. masuk 11w alhamdulillah dah makin ok. dah blh minum.

sama juga sis. kalau minum air kosong lg2 yang tak sejuk, rasa pahit je lidah ni. tapi sy tukar, minum air kosong sejuk2 tu. laju jeee telan takde pape. haha cuba la sis. try n error

1y ago

kannnn. sama la kita. bila nak minum tu mmg ambik paling sejuk sekali. fuhh mcm takde apa telan tu. hahahaa lajuuuu je masuk eh

sama. sekarang dah kurang. awal2 tak boleh telan air kosong