Saya hamil tapi tengah menyusu badan anak 1 tahun.

Korang mummy2 tolong share senasib. Share pengalaman . Boleh ke hamil sambil menyusu anak 1 tahun sampai 9 bulan . Tak bahaya ke. Dengar2 ada kontraksi and anak kandungan tk dpt gizi. Betul ke ?🥲🥲

1 Balas

sy mengandung anak ke2 & dlm ms yg sama menyusu anak sulung berumur 9 bulan. alhamdulillah takde masalah. tp ni bergantung kpda keadaan ibu n anak. setiap org x sama. sy pernah tnya doc, xpe ke? doc cerita, bila kita menyusu, uterus kita akan mengecut. tp doc ckp kalau sy menyusu & dlm ms sama mengandung tp tiada masalah, so teruskan

7mo ago

ye betul. bergantung pada ibu. sbb badan masing2 tak sama ketahanan. ye sy menyusu baby sulung smpai baby ke2 lahir. baby kedua lahir, yg sulung pn masih menyusu cuma tak kerap. ms ke2 lahir, aulung 1y6m. dia 2y lebih br betul2 wean off