Ruam Susu

Korang hilangkan ruam susu pakai apa ye?

Ruam Susu
35 Balas

Sy pakai sudocream..agak2 hilang, sy akan pakai vaseline lps tu sapu nipis bedak aiken..alhamdulillah berkesan..tgk pada kulit baby sbb kulit dorang ni sensitive..biarkan aje sis..tp make sure lps susu tu lap..nnt baby makin besar hilang lar tu unless baby ade ekzema..

4y ago

sis nk tny ank sy ruam susu dh kering..tp pipi nye kasar mcm bersisik..sesekali die garu smpai melecet..merah takde dh pon..sy pkai herbal blend shaklee..yg kering skrg ni klw apply vaselin utk baby umur 2 bln boleh ye???

Biarkn je sis..lama2 dy hilang sndri..kulit baby sensitif..sy pon dulu mcm2 petua org bg tp xberani..lma2 ok dy ilang dgn sndri

Pki herbal cream shaklee.. wajib ad.. kne gigit nyamuk ke ruam ke.. muka baby ruam susu ruam pns sapu je insyaAllah lps tu licin

sy guna lotion baby je . tp ruam biasanya akn hilang sndri bila baby makin besar

Selalu lap dengan air and consult doc. Masuk dua bulan okay dah dengan krim doc bagi

Biar je. Nanti hilang sendiri. Takyah buh pape. Takut effect. Kulit baby sensitif

Pakai susu ibu tu sedri sapu dekat ruam..sentiasa sapu insyallah akn cept baik

sapu balik susu kita tu nanti dy akn hilang insyallah.. sya buad mcm tu jaa

Sya dulu,kerap letak bedak sejuk,n mandi tanpa pakai apa2 mandian ...

Sya guna bedak Johnson ja lpas mndi taru bedak2 d muka sikit2 sja