Keledek goreng

Korang, boleh makan tak keledek gorenf masa pregnant? Saya termakan banyak jugak tadi jadi risau. Kandungan 36 weeks. #firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

9 Balas

Saya ada makan baru2 ni , naik angin 1 badan😮‍💨 Serik. Dia ikut atas badan kita sis. Kalau sis makan okay , Alhamdulillah makna nya memang okay lah tu🫶🏻

Kalau awak memang jenis yang biasa makan keledek ni, should be not problem. Ada orang tak boleh makan potatoes sebab angin. Ada orang boleh, tak beri kesan apa2.

12mo ago

Ye awak memang biasa makan, tapi ada baca cakap takboleh makan banyak banyak bahaya untuk janin sebab tu saya jadi risau. Hehe thankyou

kalau saya makan, angin satu bdan, tak selesa, hehe, kdg kalau nk makan,mkn sikit, kalau sya kalau lps makan, trus amik ubat angin tuu haha

fav sy,sy dari 30 weeks sampai skrg 36weeks ada maka keledek goreng, alhamdulillah ok. maybe tgk badan ok jugak kot.

bikin angin tu sis. sy mkn sebijik dua je pun dah kembung perut xselesa ya amat mcm nk meletup perut 😅

tak ada masalah. cuma maybe kembung sikit lah nanti tu je 😅

Ada banyak info dalam apps ni.. boleh baca

12mo ago

Setiap badan tak sama. Tk perlu tau orang lain punya penerimaan makanan. Kalau awak rasa okay means badan awak okay. Makan je apa nak dimakan asal berpada kata doctor.

Ok je… hihi

takada mslh