Berpantang rmh mentua

Korang ada x macam sye? Suami suruh berpantang rumah mertua…… tp sini serba kekurangan, lepastu kalau beli makanan ke apa ke mesti adik beradik yg lain makan sampai habis walaupun kita tak sempat makan pun. Bila kita cakap nak berpantang rumah mak sendiri suami x kasi sebab ayah dya yang berharap sangat kita berpantang rumah dya, tapi tu la serba kelengkapan takde, dengan ayahnya jenis merokokdalam rumah lagi. Macam mana eyh? Penat dah sye pujuk suami nak pantang rumah mak sendiri, sye x biasa hidop dengan mertua and sye x suka menyusahkan orang lain, tapi family sini rilek je ambil barang sye masuk bilik sye tanpa izin, tak suka. Korang ada tak macam sye?, #firstbaby #pleasehelp #firstmom #firstmom

60 Balas

sy Pon pantg kat rumah mak sendiri. semua mak sy tolong urus,1st mom ni bnyk xtahu. Anak pulak kdg nanges sy xreti nak pujuk. mak yg bnyk bantu.. itu Pon ada time2 sy stress . kalau xdibantu lagi lah stress gamak Nye . ad time Anak nanges xmau tido mlm,smpai nanges sy sorg2. tgok2 mak sy jnguk bilik sbb bunyi Anak nanges,bila dia tgok kite tgh stress nanges trus dia ambil Anak tolong jagakan And mnx sy rehat je. bayangkan kalau mcm tu xde sape tolong,mmg boleh meroyan sis.. so nasehat sy better pantang yg tempat sis selesa. sedih and stress time pantg ni lain tau drpd org yg xbersalin ni... hati tu sensitive lain macam. untuk jaga kesihatan mental sis,lebih baik xpayah pntg kat umah mentua. merokok tu lagi lah bhya asap rokok.utk kite yg dewasa ni bhaya apetah lagi utk newborn yg fragile. sgt mudah ye utk kene penyakit paru2 tu. yg pergi merokok dlm umah tu kenapa. pastu nak demand pulak org ikut keinginan kite... sy sensitive btul dgn perokok yg macam ni.. Dr ape yg sy nampak suami sis ni jenis yg xkesah ngan keluarga. so mybe dia fikir sis okey bila Adik bradik dia amek brg sis/masuk bilik sis sama mcm dia. kalau sis xsuka sis boleh luah ngan husband.bgthu sume tu adalah sebab2 utk sis xnak pntg sana.. kalau suami sis jenis syg bini,msty dia akan fikir panjang pasal ni... kalau dia xkesah tu maksudnye dia betul2 penting kan diri sndiri...

8mo ago

Dah cuba mengadu tapi dia cop sye kedekut, sis 🥲