Berpantang rmh mentua

Korang ada x macam sye? Suami suruh berpantang rumah mertua…… tp sini serba kekurangan, lepastu kalau beli makanan ke apa ke mesti adik beradik yg lain makan sampai habis walaupun kita tak sempat makan pun. Bila kita cakap nak berpantang rumah mak sendiri suami x kasi sebab ayah dya yang berharap sangat kita berpantang rumah dya, tapi tu la serba kelengkapan takde, dengan ayahnya jenis merokokdalam rumah lagi. Macam mana eyh? Penat dah sye pujuk suami nak pantang rumah mak sendiri, sye x biasa hidop dengan mertua and sye x suka menyusahkan orang lain, tapi family sini rilek je ambil barang sye masuk bilik sye tanpa izin, tak suka. Korang ada tak macam sye?, #firstbaby #pleasehelp #firstmom #firstmom

60 Balas

Saya pon bakal ibu, saya dh bagitahu suami awal2 nak pantang rumah mak saya, alhamdulillah suami izinkan. Alasan saya tak nk pantang rumah mak dia sbb 1) ada abg ipar dgn adik ipar laki, saya rimas sentiasa kena pakai tudung, 2) rumah kpg, nak masuk jamban kena panjat tangga. 3) rumah kpg and panas, bila bertudung lagi bertambah bahang and saya taknk stress. 4) saya kurang selesa kalau mertua nk sapu ubat apa2 kt badan, kalau mak sendiri kita dh biasa. Sbb tu saya tknk pantang rumah mertua, walaupun ni bakal cucu pertama belah mertua. Sis kena ckp apa yg sis kurang selesa kt suami, InshaAllah suami akan faham.

8mo ago

Untg dpt suami yg perihatin yg mmhmi..kita prmpuan nk ada selesa bila time2 prgnnt ni.sumpah emosi xstabil bila prgnnt..