Berpantang rmh mentua

Korang ada x macam sye? Suami suruh berpantang rumah mertua…… tp sini serba kekurangan, lepastu kalau beli makanan ke apa ke mesti adik beradik yg lain makan sampai habis walaupun kita tak sempat makan pun. Bila kita cakap nak berpantang rumah mak sendiri suami x kasi sebab ayah dya yang berharap sangat kita berpantang rumah dya, tapi tu la serba kelengkapan takde, dengan ayahnya jenis merokokdalam rumah lagi. Macam mana eyh? Penat dah sye pujuk suami nak pantang rumah mak sendiri, sye x biasa hidop dengan mertua and sye x suka menyusahkan orang lain, tapi family sini rilek je ambil barang sye masuk bilik sye tanpa izin, tak suka. Korang ada tak macam sye?, #firstbaby #pleasehelp #firstmom #firstmom

60 Balas

klu da byk sgt red flag, x payah la sis.. pantang nie stress tw.. kang awak btambah2 stress.. lg 1, npe bpk mntua awak yg beria? bkn nk mghasut, tp pcaya lah bkn nye mnolong pn nant.. ape2 pun awak jgak yg kne handle.. palg kurg pun dyorg nk main2 je ngn baby.. ble nanges kang dyorg pass kt awak jgak.. bg sye bab pantang nie, kne ikut awak, sbb awak yg nk bpantang.. bia la awak bpantang dlm keadaan selesa & kurg stress..

8mo ago

betul sangat2.