Petua or Krim Untuk Ruam Baby

Korang! Ada Tak Petua Or Krim Yg Bagus Utk Ruam Baby.. Dh Tukar Krim & Pampers Still Naik Ruam, Sian Tgk Baby Montot Merah2..😫 #pleasehelp #bantusharing

16 Balas

pengalaman sy... berhabis duit beli segala krim, mana org kata bagus sy beli,tukar2 jenama pampers pun sudah.. at last pergi kk je, xkluar duit pun😅 doc bg zink oxide.. balik sapu xlama mcm magik,hilang semua ruam ada yg dh melecet pun.. doc ckp ank sy xsesuai krim yg sy sebut2 kt doc tu(sudocream,pureen,drapolene,tepung ubi penah try,bedak batu nasila..(setelah try tepung ubi,bru tau xbagus utk rawat ruam baby,mohon jgn kecam) sy xkata krim semua tu xbagus,tp mungkin dgn ank sy xsesuai. yg sesuai zink oxide je.. try la ikhtiar..

ank saya masa baby kulit sangat sensitif.. xboleh peluh2, habis merah2.. saya guna minyak zaitun je ataupun Aloe Vera gel tu je yg sesuai . krim lain semua xsesuai dengan kulit ank.. cubalah puan try mana tahu sesuai....

Saya guna sudocream untuk bontot. Tu bagus. Drapolene pun bagus. Selain tu, awak cuba tukar lampin kerap sikit. Kekadang bontot naik merah sebab lampin basah. And cuba beli lampin besar sikit, bagi ada ruang udara

sy pkai nappycream jenama pureen je. cream lain tk serasi,even cream dr hospital pun. penah hri tu..naik rumah smpai melecet dubur dia..pkai sudocream tk jln,cream hospital bg pun tk jln..last2 beli pureen je..bru ok.

Sudocrem. Sy sapu sekali dua terus ok. Pastu tgok brand pampers jgk. Anak sy pakai drypers cpt sgt bontot merah walaupun rajin tukar. Skrg pakai huggies, tak pernah dah merah2 sbb huggies dlm dia lembut.

ada yang kata guna produk shaklee herbal blend berkesan ada coway yang alano tu pun berkesan .cube beli dan pakai kat anak, berkesan ke x..semoga Allah sembuhkan ruam anak awak

ms ank sy lahir prem dlu duk nicu alami ruam..doc dgn misi suggestkan guna cream bepanthen atau sudocream..mcm sy plih bepanthen cream.. alhamdulillah cpt hilang ruamnya..

Dah berapa kali Puan tukar jenama pampers? Dan berapa kerap Puan tukar diaper baby? Saya guna sebamed nappy cream, untuk diaper saya guna PetPet dan Applecrumby.

Sudocrem nappy. Cuba tukar pampers kepada cotton mcm mamypoko atau molfix. Takut tak sesuai dgn yang jenis gel seperti baby saya

mcm sye klo ank kne mcm ni kerapkn tukar pempers sedang2 mcm tu terus tukar walaupun ringan lagi pempers tu