buasir……..😖

korang ada msalah x masa kehamilan ni saya ada masalah buasir mcm mn tu ya#pleasehelp #seriusnanya

3 Balas

tu yg risau.. sy membuang hari2 pling lama pun 2 3 hari x membuang.. mgkn sis blh bnykkn mkn sayur , n air n buah.. sy cm mkn buah naga , jambu batu , oren ngn epal hijau ja.. itu ja buah dlm peti ais.. tu pun kena sekat sbb GDM..

Sya pernh buasir tpi skli je, msa tu 20week Keatas, kena bnyak minum air, tpi klau buasir tu kerap sngat, pgi klinik berdekatan untuk check

Normal sis, Mcm sy smpai ssh nak buang air besr, doc kata kurng mkn syurn hijau dgn buah.. Lgi 1 banyakkn minum air.... Mkn buah jambu.