Sis2 yg dah bsalin czer..boleh tak kongsikn pglaman anda kpd sya..hya utk psediaan melaluinya tq..

1 Balas

Byakkan berzikir dan berdoa,jaga kesihatan…masa nk inject bius…tak sakit pn…tak rasa pn…lpas czer xbleh minum air,mmg tekak kering sgt2..tp minum skit2 bleh…sbb dlm tempoh 6 jam xbleh telan apa2…nnt da ok skit doc akan mtak bgun & berjalan….nnt akan masuk tiub kencing…tak sakit jgn risau…air kencing tu kena tukar warna dr putih ke kuning…tu da kira normal,kena buang air besar sbb doc nk tau progress..selagi tak buang besar kecik slagi tu xbleh balik 😅. Kalo tak dpt ubat cair darah & hanya kena amik sekali je.jgn risau maknanya awak tak perlu ubat cair darah tu…nnt bgun pelan2 nk baring pn pelan2,makan kena jaga…masa pantang xbleh bertungku or mengurut sgt,lpas mandi lap tmpat czer tu kering2,kalo lembab nnt takut kena infection…byakkan makan buah orange…utk luka czer cpat baik…jgn gatai pi minum pati ikan haruan…nnt kena kecam ngan nurse & doc…

2y ago

terima kasih perkongsian nya sis..sgt2 mbantu & kurangknkn rasa risau,takut2.. sbb x pnh hdap smua ank tiga2 bsalin normal. tq so much..💜