Bayi mengamuk

Knp ye bayi sy 3 bulan tgh menyusu dada tiba2 die ngamuk tp puting tu molek je dalam mukut. Huhu

5 Balas

Baby saya pun macam tu tiba tiba mengamuk nak kata susu keluar bnyak dia baru hisap. Susu saya mmg selalu terpancut keluar tp hmm ntah la . Dia macam dah tahu ni belah kanan, susu bnyak so dia ngamuk . 🤔 ada ke sama ibu2 ?

Let down reflex kot. Bila ldr susu keluar dgn laju. Maybe baby tak suka susu tu tetiba keluar dgn laju. Boleh google apa tu ldr ketika menyusu

Sis kena tengok balik cara lekapan tu. Kadang2 bila lekapan tak betul, baby boleh mengamuk jugak

Hai. Boleh jadi sebab lekapan, flow susu atau boleh check dalam mulut bayi.

mebi kurg susu atau apa²