Anak 3 bulan mengamuk

salam semua, nak tnya kalau baby mengamuk time nak tido, time susu tu normal kan..sebab die bukan ngamuk drpd ptg smpai mlm...Ade org ckp baby sy kne pelaris kedai mkn...tp kami tak pernah plak makan kat kedai. mohon perkongsian. #ingintahu #firstbaby #firstmom

2 Balas

kdg bb n budak ni ada fasa dia.. fasa bab makan fasa bab nk tido..so akan terjadi bulan2 dia.contoh tgh elok2 selera mkn sblm2 tu tb2 mood mkn xde..klau tido ikut time sblm tu tb2 mlm xnak tido.. tp smpai satu mse tu dia akn back tu normal..its normal n hnye semntara..bg sy la.sbb 6 org ank dari pemerhatian sy.tp klau mngamuk y xdpt d kawal n smpai jd something tu y x normal

1y ago

insyaAllah xde ape2 tu..budak klau kena gangguan lain..dia ade time die contoh kul 10 mlm je smpai pg xleh tido mnngis x henti bkn sbb colic ke ape.tp klau puan rasa lain or semakin teruk blh rujuk dgn sape2 y pakar

Anak sy mcm ni. Nk tido dia mengamuk. Sbb nk didodoikan. Dh tertidur br sy blh letak kat crib dia. Anak prmpuan sy x buat ogai mcm ni. Yg laki ni pula manja melebih. Tp dia sebulan dh pndai senyum. Dua bulan dh berbunyi oohh ahh. 3 bulan dh pndai ketawa mengekek. Tp bab tidur mmg mengada skt hati....