ibu pregnacy

knp saya rsa perut saya menggeras" je sbb bln 3 ni saya due tggl tggu hri jak nda bersalin saya rsa nak kencing tpi pigi tandas tak juga kencing

4 Balas

Sis dah bersalin ke? Sebab dah April ni. Apa2 pun semoga sis dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻 Normal bagi ibu yg on 3rd trimester selalu rasa perut mengeras. Tp make sure, kiraan pergerakan baby tak kurang 10 kali dan 12 jam. Dan monitor juga kekerapa contraction tu. Kalau every 5 minutes, mmg dah nak bersalin sangat dan perlu segera ke hospital.

Tanda bersalin sakit perut mcm nk buang air besar. Kerap kencing tue, normal sbb ank dh trn ke bwh menekan pundi kencing.

Klu dh nk smpai due mmng perut sellu mngrs sis

Ini normal pada trimester ketiga