Cara Tidur 1st Trimester

Klu 1st Trimester cara tidur mcm mna x boleh…????…..hehe tnye je….sbb takut ada yg salah…….tq..🌹❤️

4 Balas

Ikut jek mana selesa. Tp elakkan meniarap, kita auto xdpt tdo meniarap sbb nanti perut rse xselesa. Klo penat mengiring, telentang kejap xde masalah. Tp posisi paling bgus mengiring ke kiri

mengiring sahaja.. bila terlentang tulang belakang menghimpit salur darah utama yg supply ke placenta berkemungkinan boleh merisikokan kandungan puan..

Ikut selesa. Nak mengiring boleh, terlentang boleh. Nak meniarap pun boleh tapi tak galakkan

3y ago

betul tu awak. first trimester tk kisah sngt sbb bby tk develop lagi😊masa third trimester je dilarang terlentang sbb tkt oksigen tk smpai ke bby😊

Sepanjang pregnant kena tidur mengiring. Elakkan telentang, tak elok untuk baby