38week4d baby sempit dlam perut

Klo baby sempit dlam perut memang kna pksa berank ke..??tdi dri scan,so dktr ckp perut kcil so kna pksa berank sebb baby smpit..tpi sya blum ready lgi..ada2 sja ye ujian allah utk hambanya.. #frst baby

15 Balas

Ikut saja ckp doc sis. Insya Allah, itu yg terbaik. Kawan sy pun macam tu. Perut dia kecil. Baby sempit kat dalam. Bila lahir, kaki anak dia ada prob sikit. Kena buat fisioterapi. But alhamdulillah anak dia membesar dgn sihat saja dan boleh berjalan macam biasa sekarang. ☺

Spe je ready untuk bersalin syg ui.. Sye dh masuk LB Dh bukak 4@5cm.. Doc maseh ckp .. "Muke x ready nk besalin" tye byk kali "dh ready nk bersalin x? " ..sye menyengeh je sis..

Bahaya jugak sis klau x ikt ckp doktor tkut bby x slesa dlm prut, dlm keadaan smpit sush dia nk brgerak aktif... Lgpun bby dh ckup matang tu, smoga di permudahkan utk sis ya

Dh 38 mnggu tu dh kira ckup buln.. better ikut ckp doc sb nti bby tkut lemas sb ruang sempit.. moga di permudh kn sgla urusn ye sis..

38weeks dah cukup bulan. Saya bersalin hari tu 38weeks3days. Alhamdulillah.. Baby okay,sihat je.. Ikut cakap doktor yaaa..

Sma la prt kcik. Nnti jntg ank pun xok. So 8.8 diorg sruh bedah trs. 7.8 mlm check prt sb ad trn wrna coklt.

Bleh la sis.. ksian kt bby smpit dlm prut,tmpoh pn dh ckup mtang utk bby lhir 😊 smoga dprmudahkn ya

38w boleh bersalin suda tu.. sy anak pertama hingga ke3 semua Alhamdulillah bersalin masa 38w..

Dah cukup bulan tu dah boleh bersalin , semoga segala urusan awak dipermudahkan ☺️

mungkin baby terlalu besar . pakse maknenye inducelah kan . takpe . semoga dimudahkan

5y ago

2.5kg da normal sis . dont worry . lebih baik ikut saranan doc