?

Klau pregnt ne tgok certa seram pas tu terkjut dgn wayang tu, apa kesan kepada baby ya?

5 Balas

Refleks terkejut tu akan effect pada baby.. Saya ada baca dekat artikel, sebab bila manusia terkejut dia akan jadi sensasi shutdown badan tanda refleks badan kita. So waktu kita terkejut seluruh sistem badan kita akan mati dengan tiba² dan hidup semula dengan tiba², that why lepas terkejut kita akan rasa menggigil, berdebar² dan pening. Cukup tak bagus untuk baby sebab baby akan tersentak dengan sensasi badan ibu yg terkejut. Saya tak jumpa artikelnya yg mana tapi mmg saya ada baca

5y ago

Tak bagus sis, kesian baby terkejut

kan pernah ada kes org gugur lepas tgk wayang cerita seram/hantu. lgpun awal tayangan dah warning kan, tak sesuai untuk ibu hamil. kalau tak seram mana pun, sound efek yg kuat tetap tak elok utk baby. kita maybe rasa tak terkejut apa, tp baby pun mendengar jugak. tak tahu apa perasaan dia.

Hi kak... mmg takde bukti scientific/kukuh yg movie seram akan menjejaskan baby. Tapi jangan Lupa jaga kesihatan emosi 😁 Cuba seimbangkan dgn movie list ini: https://my.theasianparent.com/filem-bollywood-paling-best/web-view?utm_source=search&utm_medium=app

Mmg x elok sis. Sound system dlm wayang tue and unsur suspense is not good for babies. Tgk movie rumah dlu huhu

Tak pasti tp seeloknya elakkan terkejut2 ni...