Ketubah pecah 17minggu

Ketuban pecah awal 17minggu darah pon dh turun tapi baby xkeluar lagi dan masih hidp, mcam mne nak ada kan semule ketuban?

3 Balas

Hanya doktor yg boleh bg jawapan ni

5mo ago

Biar betul sis air ketuban xda selama 3minggu dh?? Sgt2 bahaya sis, baby boleh lemas dlm tu atau kena jangkitan sbb termkn tahi sendiri. Bila dh xda air ketuban baby boleh berak dlm tu tau, tkut dia termkn. Klu pergi bhgian PAC pn, klu dh air ketuban pecah dlm 24jam dorang mesti kluarkn baby tu suda sbb mengancam nyawa baby, klu kesan kpd ibu x tau la. Cuma sis baru 17minggu, klu baby lahir dgn selamat pn mmg kena tahan wad x tau sampai bila sbb sgt msih awal. Pertumbuahn baby pn blm brapa lg. Pelik juga Dr sis tu ya ckp x tau, better pergi hospital ja bhgian emergency atau PAC, pergi government better sbb byk pakar sana.