Bayi isap jari

ketika umur bayi 0-18 bulan bayi suka menghisap jari kerana ini adalah fasa oral dimana bayi merasa puas saat melakukan kegiatan dengan mulutnya?? betulkah mummies sekalian?

2 Balas

yer betol. masalahnye skrang time mnum susu pon isap ibu jari🤣, mnum susu main2, geramm.. last2, bedungkn dlu baru bagi susu, aman😌

4y ago

😀🤣🤣🤣🤣aduhai samalah kita ..

Ye btl..ianya normal..org tua2 kata jika bby suke isap jari..ianya bby yg bijak..😂😂dan baik orgnye...

4y ago

ye ke .. baik2 ... tq info 😍😍