36 Minggu 3 Hari.

Kerap sangat kena braxton Hicks, hampir tiap hari. Risau nanti confuse je sama ada braxton hicks dengan constraction 😂

2 Balas

Braxton hicks mengeras dan xsakit mcm sengugut..boleh hilang klo minum air; mandi, tukar posisi duduk/tidur.. Irritable contraction dia sakit mcm sengugut.. kadang kat pinggang.. atau bawah pusat tu sakit sgt.. xleh gerak.. tu tanda da kena jaga2... pantau, klo sakit makin kuat n kerap. Kerap tu dlm sehari lebih 30saat setiap jam.. klo 4-6jam non stop kne pergi pac... Active labor ni mmg nk beranak dah.. jln pn da buka, sakit pn da kerap n kuat..

kena pantau tu je .. tanda lain pon pantau juga .. if kerap sgt , time checkup inform misi .. nanti misi check tkut2 ada bukaan