Pedih ulu hati

Kenapaaa setiap malam sy akan rasa pedih ulu hatiii.. buat sy xslesa dan xboleh tidur.. perkara ni serius ke? Sbb sy dh mengandung sblom ni 2 kli xpernah pun rasa serius mcm kalini.. bila bgthu doctor.. jwpannye normal and mcm xpntg je..tp smpai xboleh tidur bgai ni.. msti la mcm serius juga kn?? Enthlaaa xthu nk ckp cmne.. mmg la pnh dgr bila msuk trimster ketiga akn ade rse pedih hulu hati.. tp klini mcm truk je.. ase nk ngis stiap mlm sbb siksa nk tdur.. 😭😭😭

4 Balas

saya masa first ngdung dulu pun kuat pedih ulu hati . rupanya baru saya tahu , sblm tidur seeloknya takpayah makan apa apa dah . 2jam seblm tidur tu free . tanak makan apa apa dah . and saya tak bole makan kek coklat . kalau makan mesti jadi . and alhamdulillah . lepas dari tu dh tada pedih ulu hati . rasanya seksa sgt . mcm terbakarr ... gi klinik tanya dokter bole ke nk makan ubat yg dlm iklan tu apa ntah namanya . gaviston ka apa ntah . dokter ckp bole . tapi saya tak ambik sbb ikut mcm saya ckp awal tadi . makesure makan last 2jam sblm tidur . tapi saya last mkn petg dlm pukul 6-7 mcm tu . malam dh tk mkn . just minum air kosong ..

Saya dua kali mgandung kene pedih hulu hti tapi yg 2nd pregnancy tu dpt la kurang kam sikit sbb makan ubat gastrik hospital bekalkan. Doctor cakap saya ade gastrik. Tu pon sbb warded sbb kurang iron dlm darah kalau x mmg dok pedih jela hulu hati tu smpai beranak. Nk kurang kan pon makan yogurt je. And spicy food big noo laaa even saya spicy lover

normal mengandung ni perut kerap masuk angin.kejap ok tak lama jadi balik.boleh mkn gaviscon yg biasa klu tak tahan sgt

normal kot . sy pregnant kali baru trasa pedih ulu hati tiap mlm susah nak tido n tak slesa awl trimestr pulak tu 😂