taik ibu mengandung

Kenapa yea berak taik hitam mcm air acaq .. ??air yg kuar sekali pun hitam

12 Balas

Saya pun sama juga , since 15 minggu pregnant ni warna najis pun jadi Hitam , tapi bila saya tak malam folic asid tu najis jadi normal wrna nya , tapi apa-2 pun folic Acid kene amk juga , kerap kan minum air masak . Sbb doctor ada ckp juga last week dia kata tu normal .

tu namanya ubat bkesan dgn mommy..biasanya nurse akan tanya najis warna apa..sbb nk tgk kita compliant tak mkn ubat yg kk bekalkan..warna najis boleh beza kan kita ada skip mkn ubat ataupun tak 😊

Kalau ambik iron tablet mmg berak warna hitam.. Nurse dah siap pesan masa bagi ubat tu.. Takut kita terkejut nanti.. 😅😅

5y ago

Hahaha.. Lawak pulak sy rasa sis..

Sama mcm saya, and kurang berak. Risau jugak, normal ke tu? . 1st experience mengandung. 1st baby. Banyak bende yg xtahu.

5y ago

Oh.. Okay2. Sy cuba. Try jugak bykkan makan buah. Tq sis!

kalau awak ambil ubat iron tablet , boleh baca kt tepi kotak tu ada tulis ubat iron akan tukarkan warna najis .

Samalaa mcm saya sis😅 saya pon pelik kenapa wrna hitam😅 saya pon makan iron tablet tu ..

Kalau ibu makan iron tablet mmg mcm tu, org kesihatan kata taik sihat. Dont worry

Awak makan iron tu kot, ubat ntuk hb mang taik akan berubah warna.

kesan ubat vit klinik..dh bsalin hilang la..sy pon mcm tu

Mungkin kesan makan ubat tambah darah yg warna coklat tu kn