Loya trimester pertama

Kenapa ya sepanjang pregnancy ni susahnya nak dpt makanan yg kena dgn tekak ? Benda fav dulu skrg sebut je boleh loya nak muntah. Berapa lama agaknya rasa mcmni ye. Makan ni pun terpaksa sbb lapar sgt2 tp setiap kali suapan rasa nak muntah. Suggest makanan yg kurangkan loya mommies. #firstbaby

Loya trimester pertama
22 Balas

Depends ngn badan. Sy dh masuk week 14 ni muntah dh kurang tp still x smua makanan sy bselera. N almost smua mknn fav dlu sy anti sgt2 skrg ni, fkr psl mknn tu pun boleh loya. Skrg ni sy dh 2 mggu straight makan nasi kandar je. Harap ada la khasiat dpt kat baby sbb makan nasi panas2, sayur kobis, ayam goreng n kuah kari campoq.