baby minum lama

kenapa ya saya bagi baby susu badan. dia minum lama sangat . dari 8.30 mlm smpai 1.30 pagi dia nak hisap susu je. dia hisap seperti tak puas 😔

1 Balas

Firstly kalau ibu ada pump susu, cuba pump dulu and observe kuantiti susu badan ibu banyak ke ataupun tidak. Kalau x banyak sbb tu baby menyusu non-stop sbb x cukup, so ibu perlu makan lactation cookies utk tanbahkan susu badan ibu. Boleh juga try Nestum (kurma & prunes), minum susu (banyak calcium) and minum banyak air suam ya. TAPI kalau susu badan ibu memang banyak, then baby kenapa kerap hisap je x berhenti maybe sbb puting ibu amat menenangkan baby🥰 and baby rasa selamat bila tidur. Enjoy your breastfeeding journey🥰