Baby 44 hari. Kenapa kadang2 dia macam tak kenyang lepas nyusu ya sedangkan dia yg tolak sdri puting

Breastfeeding. Dah minum lama dlm 10-15 min cmtu. Pastu dia tolak puting. Tapi ada kalanya dia mcm tak nampak kenyang. Mcm tak senang duduk. Saya bgi lgi df. Hisap kejap dia tolak balik. Kadang dia mcm nak mengamuk. Sy sendawakan bunyi kuat je. Susu sy ada je

1 Balas

itu bukan tanda baby xcukup susu awak. kalau dia tolak mean dia dh kenyang. bukan nak susu. boleh jadi perut baby xselesa.

8mo ago

bila baby awak hisap then lepas sendiri mean dia dh kyg awak. susu ibu ni mudah hadam dn cepat diserap. sebab tu kdg baby cepat je nak susu semula. ada je baby minum susu setiap stgah jam ke sejam sekali setiap sesi. boleh panggil cluster feeding. baby kerap menyusu