panas

Kenapa ya kita rasa panas semacam je badan kita. Buka kipas kuat pun rasa panas tapi husband kata dia tak panas pun mcm mana kita rasa. Tu salah satu simptom preggy ke? #sistanyaje

31 Balas

Betul. Sebelum ni takda rasa bila mommy kata pregnant ni rasa panas 😂 Bila dah masuk trimester ke3 ni dia punya panas tak boleh bawa bincang. Badan berpeluh, kepala berpeluh. Kadang tadah kipas depan muka buka no. 3 pun masih rasa panas 😂

Panas tkleh bwk bincang.. 😂 kipas tala ke sy pon sy panas lg tp suami yg tk kena kipas siap bertoto.. 🤦 hbis leher naik ruam.. sbb berpeluh walaupun kne kipas.. besok panggil org dtg pasang aircond, bleh la tdo peluk suami 😁 #37w4d

Sy 36weeks. Baru je order kt shopee mini air cooler tu tk boleh hadap da panas ya amatt.. Tiap kli pegi kncing , sy bilas badan. Seari bpuluh kali rasanya bilas bdn.. Kipas ada dua pn tk cukup😩

mmg biasa org mengandung rse panas, rse pns menunjuk kn baby kurg oxygen, cre utk hlg kn; byk kn mkn mknn sihat, beriyadhoh, hirup udara segar, elak kn dr pergi ke kwsn2 berkarbon

Biasanya kalau tengah pregnant, normal rasa macam tu. Sy sampai tahap siap beli kipas kecik letak atas meja kat ofis. Direct kena kat muka. Sebab selalu duk rasa panas area muka.

Sama la sy,msok je trimstr ke3 ni asyk panas je..smpai kipas ats tepi berpasang...tido pon tnpa selimut dh😅kdg tu sy basah kn bdn sy biar rasa sjuk kne kipas😆

4y ago

oh hehe ok ok , semoga dipermudahkan segala urusan nanti yaaaa 😇

Biasanya trimester ketiga. Sy ni dah mandi pon bepeluh balik. Mmg lah kena duk psang aircond je. Minum air suam pon dia bole bepeluh mcm duk dlm sauna.

Mandi 5 kali pn tk rasa apa,kalau tdo bgun dh lencun hbs,kalau mlm kipas on smpai no 5 suami ckp sjuk,tp sy rasa pns,rasa nk sgt cepat bersalin ny #36w4d

Normal. Saya pon sama 😆 sampai sekarang ni tido pakai t shirt & seluar bola husband & tak pakai selimut . Panas sangat rasa. Lagi2 siang

Sy pun mcm tu bila dh nk dekat due ni. Tido mmg 2 kipas and bukak paling kuat . Tp kdang2 tu brpeluh jgk. Rsanye biasa la tu

4y ago

sama