Assalamualaikum mama semua nak tanya pasal sya pregnant 37 mggu 1 Hari sebab ni suami sya ke 2 anak

Kenapa ya bahgian paha Dan pinggang tu mcm rasa mcm cucuk mcm tu sakit rasa dari semlm dah

9 Balas

saya dah masuk 38 minggu hari nie 🤲 sebelum minggu nie mmg saya ada rasa sakit mencucuk kat vagina sewaktu baby bergerak menekan ke posisi bawah tapi tak kerap hanya beberapa saat👁👁 jd doctor kata itu kerana rangka baby menekan blm lagi tanda bersalin dimana kita gelar "sharp shooting pain but not labor pain" Sakit pinggang adalah salah satu tanda masa dah nak hampir jika kerap sangat..btr gi hosp sis. Moga dipermudahkan 🤲

2y ago

Ok thank youu for sharing. Sbb anak 1st keluar tanda lendir + darah & contraction every 5 minutes. . Anak 2nd pulak pecah air ketuban, dah smpai hospital baru start sakit contraction.. Tapi before ni x pnh rasa sharp shooting ni. Utk 3rd pregnancy ni baru ade simptom sharp shooting di vagina ni, lagi2 kalau terlebih active atau byk berjalan. Rase cucuk2 few seconds je la. Biasa bile jadi, mmg sy terus duduk n rehat je..

ouh Maksud sis sedang mengandungkan anak kedua.. Mengandung setelah beberapa belas tahun jaraknya.. Alhamdulillah.. Tahniah.. jadi mesti la rasa macam first prgnant 😍.. Saya terbaca artikel dan perkongsian.. itu salah satu tanda nak bersalin.. 37w keatas kan boleh jadi kelahiran.. Baby pon da matang.. Kalau ada tanda2 nak bersalin lain, sis da boleh bersiap sedia ke hospital.. Semoga dipermudahkan ya..

tak sya dah masuk 37 mggu sakit bahgian paha Dan pinggang punggung dari semlm dah ada kah tanda nak berasalin ke sory lari topik ya sebab sya pregnant anak suami ke 2 anak pertama dulu 18 tahun dah rasa mcm beranak baru

2y ago

tnda2 dah tu sis...pegi hospital

ye lah sis tapi blm ada tanda bersalin lagi cuma sakit

xjelas pertanyaan sis boleh tolong jelaskan

Tak berapa nak faham apa yg sis cuba nak tanya

baby aktif je

tq semua ye

xjelas