Tolong sy...

Kenapa ya baby sy nk tidur ja msti nyot2 dlu. nyot2 kejap tido, pstu dh tido nk letak kt tilam, dia terjaga then nangis.. and lg 1 soalan, mcm mana nk tau baby cukup minum susu ke tak? sy bf+fm dupro(current usage) sblm ni try lactogen, tak berak. dutch baby, berkahak.. and lg 1,knp baby cpt muak eh? kdg minum susu bdn dan fm mesti muak. baby skrg 26hri.. and now bdn dia mcm pns sikit. ritu berpantang kt umh mertua, dorg smua berkahak, batuk2, selsema.. tp peluk cium baby ikutkn nak pntg smpai habeh, tp bila baby pun dh mula berkahak, bersin2 sy mntak husb ambik blik umah.. skrg pnth sndiri ja... #firs1stimemom #firstbaby

3 Balas

Umur begitu normal awak nak nyot nyot. Itu baby nak ngempeng. Nak dekat dengan ibu dia. 9 bulan baby dalam rahim ibu, bila dilahirkan baby rasa lain sebab dah terpisah dengan ibu. Sebab tu nak ngempeng supaya rasa dekat dengan ibu. Takpe, slow slow cari ilmu parenting ya.