kenapa

Kenapa time pantang xboleh buat kerja. Cth : sapu parit, sapu rumah, siram bunga...

1 Balas

Masa berPantang adalah masa untuk ibu pulih sepenuhnya dari sakit bersalin. Kena rehat untuk jaga sakit yg bawah tu. Dah pulih yg bawah tu ibu2 agak la badan sendiri bole buat kerja ke tak. Bila banyak bergerak yg bawah tu sakit lagi, macam mana nak pulih. Tu belum kena rengat bagai. 44hari je pun. Sayangi badan ibu2 kalau tak nak sakit itu ini.

5y ago

I see. Tq sis. Maklumla excited nk aktif balik