Rasa cemburu

Kenapa tiba2 rasa cemburu pulak bila tahu biras mengandung, saya jadi sedih pulak, anak dah setahun lebih, ada tak ibu2 macam saya #ingintahu

5 Balas

Adakah itu hormon kehamilan... ? 😁

2y ago

Tadi dengar radio ikim. ustaz tu kata, redhalah dgn rezeki yg ditetapkan kepada setiap orang.. jadi tak perlu ada rasa cemburu. kena dengan pepatah melayu: Rezeki tak ke mana. Ada untuk kita, ada untuk orang lain. So, bila ada rasa cemburu tu, jika ia ke arah negatif yg buat kita down, cpt2 istighfar, buat baik teruskan sedekah. jika cemburu tu ke arah poaitif, so usahakanlah tanpa putus asa. 🤲🌻