worry

Kenapa tak sama? Masa scan baby 8 week, Kiraan apps 9 week, Kiraan nurse pulak jadi 10 week, hmm mana satu yang betul ni?

1 Balas

Scan ikut tumbesaran baby, apps ikut LMP kita. Kiraan nurse ikut period chart/ calender diorg.. mmg akan berbeza +- 1week.. ikut LMP dahulu, after this akan scan lagi n doc akn decide EDD yg betul..

5y ago

Sybpulak kalau ikut kiraan sy skrg 12w tp scan kk automatik kuar kat skrin scan tu 14w pulak.. So doc ckp ikut scan jer sbb kdg2 persenyawaan awal..