Folic Asid

Kenapa ramai yg anggap folic asid adalah ubat yg bantu kesuburan wanita yg nk anak atau vitamin harian utk bantu subur. Sampai ada yg kecewa dh mkn byk kotak pn still x mengandung lg. Salah tu kakak2. Jangan salah konsep dgn Folic Asid ya. Benda ni ubat utk psediaan wanita mengandung di mana ia bantu dlm pemprosesan otak dan tulang bayi yg baru nk tbentuk terutama dlm 3bln pertama. . Agar tiada masalah bayi disable. Doc suruh makan sebelum kahwin sbb kekadang ada yg bunting pelamin. Dan kita xtau bila2 masa akn mengandung. So, dh ada persediaan tu. Ubat ni mmg bukan ubat bantu kesuburan ya. Harap kawan2 saya faham. ✌️

2 Balas

Ramai yg macam ni. Kurang budaya membaca kot. Tak pun tertipu dengan seller online. Bila tak pregnant terus tak nak makan folic acid. Katanya tak menjadi pun. Hmm 🙄

5y ago

Kannn.. Diorg salahkn folic asid bila x mngandung. Bila kita nk betulkn fakta dia, dia xnk caya pulak. Camne tu 😅

Betul. Pemahaman Yang salah. Folic acid utk persediaan ibu-ibu bukan ubat untuk kesuburan. Betulkan yang biasa. Biasakan fakta yang betul. 😁

5y ago

Kadang2 diorg xnk pn tau fakta yg betul. Diorg ikut ckp kwn pastu pcaya bulat2. Camne tu.. Huhuhu