New Obimin

Kenapa klu ambik obimin ni mesti sakit kepala, ada x yg rasa sakit kepala klu ambik ubat ni. Sharing is caring #13weeks

5 Balas

owh.. sis sakit kepala ke? sy pun sama, sy tak terfikir pulak sbb tukar supplements ke obimin. erm.. boleh jadi jugak tu.. sebelum ni sy mkn zincofer, lepas tu tukar keiberet, dua² tak sesuai, muntah balik lepas sejam. igtkan obimin sesuai lah sbb tak muntah.. tp betullah, sakit kepala hari² pulak tu.. kena inform doc lah ni sis.. sbb doc pernah cakap kat sy, obimin dosage zat besi dia rendah, so kalau any problem, sy kena tukar mkn Maltofer pulak. Aduh.. letihnya tukar² supplements ni.. thanks sis, sy igtkan simptom ibu mengadung sakit kepala ni tp bila terbaca soalan sis ni, sy rasa betullah, sy pun dpt efek yg sama.. kerap sakit kepala sejak consume obimin. sis pun better inform doctor ya. supplements wajib mkn, kalau tak sesuai doc akan suggest kita mkn jenis lain..

5y ago

sy dah jumpa doc td, doc cakap betul sakit kepala tu efek obimin, means obimin tak sesuai dgn kita. doc suggest sy cari supplements lain. memandangkan sy dah pernah mkn zincofer dan iberet (body rejected), so doc suggest dua jenis lain iaitu Sangobion @ Maltofer. sis kena inform doc sis jugak yer sebelum tukar ke supplements lain.

Hahah .. Pnah makan obimin . Mmg sakit kepala ,habis semua org sy rasa nak marah ... Hahahhaha😅😅

Alhamdulillah sy xleh mkn zincofer tp boleh dengan iberex.. iberex mamy2 smua dpt dgn docter ke?

Sy makan okay , x de rasa pening. Nanti sis bgtau doktor, nanti boleh tukar ubat lain.

Kalau x tahan.. Cube mintak 4 serangkai..