pregnant 16wks perut asyik berbunyi

kenapa eh perut asyik berbunyi mcm lapar tu padahal baru lpas makan roti bukan 1 , 3 biji roti yg mcm croissant tu 🫠🫠🫠🫠. tpi sya slalu mcm ni juga .kdg plik juga .sbb lapar ke, angin ke#SeriusTanya #firstmom #ingintahu #bantujawab

1 Balas

3 biji roti tu tinggi karbohidrat. Karbohidrat menghasilkan gula dlm darah. Pengambilan gula yg banyak akan buat cepat lapar. Jadi kurangkan sumber karbohidrat, lebihkan sumber serat sayur, sumber protein dan lemak sihat dlm menu. Kerap bersenam sesuai kehamilan

1mo ago

okay baik