Bayi menangis

Kenapa bayi menangis seperti mengamuk? Dia bermain sekejap sahaja seperti senyum dan cuba berbual kemudian terus menangis seperti memberontak. Tindakan kami hanyalah suap susu tetapi ada masanya dia menolak

2 Balas

puan boleh follow fb atau ig baby language. kat situ ada banyak ilmu tentang tangisan anak. tangisan anak tak semestinya dia nak susu. anak menangis sebab itu je cara untuk dia berinteraksi dengan parents. jadi sebagai parents, kita kena belajar untuk kenal pasti tangisan anak. boleh jadi dia tak selesa sebab panas atau sejuk, atau kembung perut, atau nangis sebab dia sunyi nak berteman, atau nangis sebab nak mengempeng je.

perut kembung kali sis