Bayi 4 bulan kurang menyusu

Kenapa bayi 4 bulan kurg menyusu??? Jarak 5/6 jam baru nk

13 Balas

Sepatutnya makin byk dia minum tu kecuali dh masuk umur 7,8 bulan mcm tu dia dh start mkn baru start kurang sikit menyusu. Baik puan dptkan nasihat pakar nurse/doktor ke. Sbb sy anak yg first dia menyusu setiap jam x kisah la mlm ke siang mmg mula2 rasa struggle sgt nk penuhi demand tp itulah namanya kasih syg ibu sanggup berkorban bersengkang mata menyusukan baby setiap mlm. Sy rekod dlm app yg satu lg tu untuk perkembangan baby,dia ada bagi schedule penyusuan, tukar lampin & sebagainya. Kalau kurang dr kebiasaan dia akan keluar tanda Oren maksudnya ada xkena dgn jadual penyusuan tu. Harap puan dpt jumpa dan dptkan nasihat pakar dgn segera takut baby dehydration nnt

11mo ago

tak jugak weh 4 bulan byk susu. anak aku kurang menyusu masa 4 bulan. masuk 5 bulan byk pulak menyusu smpai 9 bulan. 10 bulan dia da tknk menyusu. tk semua budak sama weh kau ni pun. apo benda la

misi ada pesan dia cakap kalau baby tak bangun kita yang kejutkan dia setiap 4jam .. baby newborn perlu menyusu dengan kerap dan ramai misi takut baby boleh jadi hypo nanti yang tu kena pantau kalau dia lambat nak menyusu .. memang sesetengah baby dia kuat tidur sebab tu susah nak menyusu kena kejutkan main2 dengan dia dulu bila dah bangun baru menyusu ..

ramai jgk yer ank xnak nyusu...sy ingt ank sy je jadi MCM tu. pelik kan dio xnak susu.. hbs mcm² susu dah try beli tapi cara dio isap sama jgk. kadang siang hari 6oz je dio minum untuk siang hari. xtahu nk buat dah. rasa bulan niy berat ank turun sbb tubuh nampak kecik dah skrg🥺

sama dgn saya sis, masuk 4bulan, kurang sngat minum susu, bila bagi dia main main je puting botol, kdang stress jugak knp tknk minum, tggu betul lapar bru dia minum, tapi ramai yg ckp normal, cuma kita ibu yg jaga dia kn, slalu minum bnyak ni minum sikit tuh yg risau

1y ago

Ye betul tu..anak sy 4 bulan pun mcm tu ..bila time susu nangis nak susu,bila kita bagi die minum 1oz je..pastu gigit puting tu...lepas 30min or 1 jam nti dia sambung minum lagi....kita mak2 ni plk yg risau tkot dia lapar

Baby saya pon sama.. 4bln 10 hari.. Kurang minum susu.. Mnum fm.. Jarak 4jm bru mnum.. Klau pksa mnum still xnk mnum.. Kenapa yea.. Setiap kli mnum 3oz je

9mo ago

samaaaa . takut berat xnaik byk . dlm apps ni umur 4bulan2hari dah 6.6kg . anak sy 6.2kg je 😣 esok nak cek up 4bulan takut la chart xnormal 🥹

makin meningkat usia baby sepatotnya demand baby makin meningkat. 5/6jam jauh juga tu gap baby minum susu. susu badan atau fm ya?

2y ago

Susu fm sis.. sblum ni ok ja.. tiba2 2,3 hari cm tu

Sama lah anak skrg. Jadi rasa nk kena tukar pulak susu fm tu kot haih

patotnya minum byk..sbb belum makan lagi

samaaa. anak 3bulan pun xnak menyusu

patotnya dia lg kuat nyusu

2y ago

Ia asyk meragam jw.. nk tido susu tk nk sy paksa ngamok.. tu yg risau