Tidak mahu menyusu

Kenapa baby saya xnak menyusu dgn baik ? Dia main² ja. Baby menyusu 3 jam skli utk 3oz. Tu pun xhabis. Kena 2 round bru habis. Baby bru masuk 3 bulan. So far dia x nangis, mood ok ja. Xda tongue tie.

8 Balas

Sama mcm bby saya, dah masuk 3bulan .. dari 2bulan lebih sy perasan gap 3 4jam baru susu tu pun kena pakse minum, mula2 dia main2 tapi lama2 dia habiskan juga.. sy catat penyusuan dia dekat dlm apps ni juga, ada reminder jgn gesa ank habiskan susu 😅tak habis xpe , buang lebihan susu 🤭 bagi susu ketika bayi betul2 lapar.. lebih kurang mcm tula, mcm tau2 je huhuu sy rasa normal, klau dia betul lapar mmg minum betul xmain2

1y ago

tula sebelum ni minum 1jam stgah mintak lagi, susu badan .. sekarang lama nau nak tunggu huhuu esok appointment 3bulan dia harap naik laa

anak saya laki, umur 4bulan 4onz 2jam sekali.. tak dapat 2jam sekali.. mmg melalak 😅 bg lebih 4onz dia xnak.. ngam ngam 4onz gak dia minum... kalau bancuh 6onz..dia bazirkan susu.. 😅 kalau bancuh 4onz..dia minum lincin... lps tu next 2jam nak lg... gitulah setiap hari.. huhu..

1y ago

best kan tngok baby bselera. Kakak dia dulu pun mcm ni. Tu yg pening ni. Si adik ni main² ja mnysuu

kalau semua ok.. ok la kot.. takde masalah la tu 😄.. but if sis risau.. better pergi consult doctor sis... jgn tunggu2...sis bagitau doctor tu problem sis and baby.. sure doctor akan advice sis 👍🌹❤️

baby sy pn mcm ni..smlm refer dokter, dokter pn confius sbb baby smua ok.dokter sruh try tukar susu je dlu,sy tukar brtahan shri je pstu xnk smula😅

1y ago

sy bg susu start smula 2 oz tu pn wktu tdo..stakat ni menjadi lg la taktik ni.

Sama macam anak saya dulu sampai berat tak naik. Lepas tukar susu alhamdulillah selera dia ok balik

1y ago

Saya dh try tukar. Dia ok 2 hari mcm tu. Lepas tu buat prangai balik😅😅

boleh jadi nursing strike. selagi baby minum susu okay awak. just keep offer baby susu okay.

1y ago

most wc awak☺️. tu la awak bila jadi mommy ni apa2 yg xkena dgn baby kita confirm kita auto risau punya

mcm ank syaaa laki bby brunnk msuk 2 bulan x terkiraaa dia punya susu

1y ago

janji diaa sht tkpaa

ok kot tu