Baby tolak direct BF

Kenapa baby saya 3bulan dah start tolak direct BF? bagi botol terus laju je hisap susu 😔 tapi still bagi EBM, sbb susu ibu masih ada.

1 Balas

baby confuse nipple tu.. takpa insya Allah selagi baby minum susu badan takpa.. mungkin baby da selesa guna botol.. mommy jgn down tau.. ingt yg baby still dpt khasiat susu badan tu.. moga dipermudahkan ya 😊

3y ago

wc 😊 tu perkara biasa buat ibu2 bekerja.. rajinkan pam ya.. jgn smpai bengkak tau.. sakit 😂 mcm sy biasa lepas anak direct pun sy tetap pam.. keluarkan susu lama... proses susu baru.. moga setiap susu yg mengalir dalam tubub anak awk menjadikan dia anak yang soleh dan anak yang membawa awk suami isteri ke jannah ❤❤ 😊