Kiraan 6w scan baru 4w

Kenapa kiraan 6w tp bila scan baru 4w? Lepas 3minggu doktor suruh sy dtg scan semula..pengalman korg mcm mana kes yg camni?

2 Balas

Kadang kiraan kita tak tepat, kena ikut kiraan scan. Saya pon dulu patutnya 7w tapi bila scan baru 5w. Bila repeat scan tengok baby membesar je, pastu makin accurate sikit, dari size lambat 3 minggu tu tetiba size dia lambat 3 hari je dari last period. Don’t worry, baby akan membesar, makin besar nanti baru makin accurate ukuran dia

3y ago

oo mcm tuu Alhamdulilahh lega sya baca pengalman puan,Terima kasih reaponse😘

Kenapa? Allah yang ciptakan anak & hanya Allah yg mengetahui umur sebenar kandungan. So jgn fikir sgt. Kira secara manual & scan cuma anggaran sahaja. Manusia & mesin punya pengetahuan yg terbatas.