badan naik gatal2

kena start pregnant ni badan naik gatal2 ? normal ke ??

3 Balas

Normal, sbb saya takda apa2 alahan sebelum mengandung. Masa mengandung tapak tangan&kaki saya panas dan gatal2, lama2 dia mengelupas. Lepas tu badan pulak naik ruam2 belakang badan, dada, perut, tapak tangan dan tapak kaki. Tak tau lah trigerred sbb makan apa2 ke tapi org kata hormon ibu mengandung. Lain orang lain.

Sebahagian ibu berpengalaman begitu disebabkan alahan. Puan kena kenal pasti apa yg puan alah. Bila dah kenal pasti, elakkan perkara tu

Mcm sy pregnant 1st..rupanya allergic udang.. Padahal selama sblum pregnant mmg hantu udang..