Gatal2 time pregnant

Saya nak tanya ada tak yg macam saya time mengandung ni satu badan semua gatal2, sekarang saya mengandung dah 34w baru rasa start gatal2 satu badan, apa yg kene saya buat saya tak tahan rasa panas n gatal ni😭

Gatal2 time pregnant
11 Balas

Saya pernah kena juga tpi masa awal pregnant. Pergi klinik dia bg ubat. Tpi saya tk mkn pun sbb ragu2. Tunjuk nurse dia ckp ubat tu kuat. Nasib saya tk mkn. Pstu g hospital dpt ubat sapu. Guna ubat sapu alhamdulillah okay. 3 kli juga saya kena gatal2 sampai dkat muka pun ada. Mata pun jadi bengkak

saya pun start 27weeks gatal gatal, tapi takda ruam. buat blood test tgk saya ada cholestatis time pregnant. boleh google utk tahu lebih lanjut. doc on ubat and kena monitor pakar hati sampai bersalin. better buat full blood test kalau nak tahu punca. semoga dipermudahkan urusan puan

Yelah wak… saya pun perasan juga dh masuk 34 minggu ni badan rasa panas je dduk bawah kipas pun kadang ii berpeluh lepastu gatal ii tuh jgn ckplah mmg gatal satu badan lagi ii kaki, ni sekrng ni tgh pedih ulu hati pulak…first time kena, tekak rasa pedih je ni 😭

kita sama week. tapi saya kena waktu awal2 pregnant . Duk menggaru samapi luka2 .. biji2 sis jgk .. lpstu tk lama okay . pembawakan budak tu. kalau tktahan sgt bole pergi klinik takpun mandi gn air suam biar lega sikit gatalnyee .

Sama sis.. sy masuk 34w tetiba bgn pg muka penuh rashes, lepastu turun ke leher dan skrg penuh satu badan 😩 pergi jumpa pakar, dr hanya izinkan sapu calamine lotion and avoid antibacterial punya sabun

sy gatal2 awal megandung, skrg dh x gatal cuma parut je la yg byk.. byk jgk sapu2 x menjadi,time gatal x tahan tu sapu bedak aiken je,tahan sikit je la..pastu gatal lg..sudahnya sabar dan redhooo🤭

Samaa... fikir tilam kotor ke apa sbb sllu brpeluh... tiap minggu tukar cadar , rupanya normal... kt bhgian blkng plk tu... garu smpai lukaa huh cara saya hilangkan letak minyak kapak je....

saya pergi hospital diorang cucuk ubat , masa to baru 5 bulan . . saya tnye jugak bahaya TK ubat ni sebab mengandung . then dia ckp Tade masalah , cucuk2 Tros lega . . saya naik mcm gegata

sy 32 w. perut selalu gatal..celah peha pun gatal .malam MMG panas ..sy duduk je depan kipas senyap2xde gerakan...bagi sejuk badan sikit.

Macam sy.. awl pregnant hbis gatal2 yg paling tak best bila garu tinggal parut byk plk tu.. ni dh masuk 35 jd balik gatal2