Kena Scan Dulu Ke?

Kena scan dulu ke baru boleh buka buku pink? Sbb sy xpernah scan.. Nak terus buka buku pink.. Boleh ke? ?

34 Balas

Dapatkan pengesahan dr klinik swasta dlu utk check berapa week & confirmations pregnant.. biasa KK akan buka pink dlm week 7-12 utk elak kena marah.. hehehe

5y ago

Oo.. Confirmations pregnant tu dah buat dekat klinik.. Cuma scan jelaa tak buat😅

Td bka bku pink..g kaunter.kata nk bka bku pink..dy tnya pnh test urin x..sya kata test upt ..scan pun pnh..dy mntk gmbr scan..dy pun stapler dlm bku ..

Selalu ye dah 3 bulan baru buka buku ..apa2 pun kena pergi buat temujanji dulu utk minta tarikh kalo nurse tu ok hari tu dah blh buat buku

Sy buka buku awal... Xde scan2 trs g kkia je... Nnt diorg buat ujian air kencing...& Ambil darah... Masa tu bru doc scan..

Macam saya.. lepas buat upt.. g klinik utk confirmkan mesti buat scan.. then boleh tunjuk dkt KK utk buku pink

X scan pun bole trus buka buku pink sis..p kt kaunter ckp nak buka buku nnti dorg yg akn scan..

Saya terus buka buku pink doktor baru check air kecil tpi sya ada tunjuk test ujian upt

Bukak terus sis.. nanti hospital akan bg tarikh utk scan🥰... Ap² pun tahniah❤️

Klau dh check ke doktor dn di sahkn hamil berapa mggu bru boleh buka buku pink.

Boleh je sis petang tadi sya pun pergi buka buku klinik besok baru pergi scan