Ade ke yg macam sye keluar keputihan semasa mengandung 19 minggu, tahu² keluar je

Keluar keputihan

4 Balas

Sy ada je dari minggu ke 5 lg.. sy da g jumpa doc kk.. dia dh ambil sample.. lpas tu dia kasi ubat utk sumbat kt kemaluan.. dia ckp x ada apa2 bacteria pun lpas bt ujian tu.. lpas tu dia ckp normal sbb hormon ibu mgandung hasil lebih bnyak dari kebiasaan.. itu sy la.. awk kena bgtahu kt doc kk.. sbb ada stngh keputihan tu bahaya..

keputihan memang sometimes normal but kalau too much boleh dapat jangkitan kuman and ofc not good for baby . hope this helpful . apa apa pun need to prefer doctor .

Banyakkan minum air putih, dan kalau rasa sakit kat bhg ari ari atau rasa kencing tak puas, better meet the dr☺️

Sy keluar je keputihan. Tapi keputihan normal, tak teruk n tak banyak. Normal rasanya tu. Boleh pakai pantyliner