Prediabetes minggu ke 23 bacaan 9.1

Kelmarin minum air gula dan result 9.1..saya kena makan ubat km ke atau insulin?Dah cut gula tapi awal pagi susah nak dpt bacaan bawah 5.3...yg lain ok.

1 Balas

kena buat BSP dulu. lepastu Dr Akan decide samaada makan ubat atau cucuk insulin. biasanya kalau awal pagi tinggi Gula, sebab Malam Tu u makan Berat sgt. kurangkan portion makan Malam Tu atau makan awal 2jam. cth kalau makan jam8, Cuba makan jam6 Pula.