jantung anak tiba2 laju

kelmarin check up 31w4d, 6x nurse check jantung baby bacaan 160 ke atas xmau turun,refer doctor d klinik tu,scan smua xde apa² masalah..dia aktif bergerak sungguh.doctor suruh refer hospital besar (labour room),transfer dgn ambulans,first time naik ambulans ketar lutut2..dalam hati takut mcm² dah pikir sbb doctor kata klau still x turun bacaan tu kena emergency ceaser.sampai labour room bt CTG 20 minit,alhamdulillah turun 140 trus blh discaj..syukur sgt..belum tiba masanya lagi baru nak masuk 32w..siapa ada pengalaman mcm sy? anak ke3 yg ni

3 Balas

Sy pernah. Time tu 33-34w cm tu. Sy bru baik demam. Tpi x kuat sgt. But i can feel baby active sgt. Pegi KK heartbeats baby 170-180. Lama jugak terbaring dkt ctu sbb nurse nk monitor. Pastu nurse pesan kalau sakit lepas ni tros jmpe doc. Sbb kter tataw impact to baby mcm mne 😌 alhamdulillah bertahan smpi 38w seperti yg dihajati 😆

normal tu..kadang nurse ckp bila kita penat sgt pun jantung bby boleh tetiba jadi laju.

takpernah lagi...mybe ada apa² kot yg menyebabkan baby tiba² aktif