Tabah menerima dugaan😔😔

Keguguran mengajar diri ini trus bangkit utk trus berusaha dptkn anak wlaupun hampir putus asa. Smoga hti ini terus kuat😔😔 #pejuang_garisDua

Tabah menerima dugaan😔😔
15 Balas

sy pun pernah keguguran bulan 7/2021. 4 tahun menunggu tp sekejap je dipinjamkan. sy masih bersyukur. doktor pesan jarakkan 3-6 bulan baru cuba lg, sy ikutkan. rahmat Allah tak pernah jauh dari kita, setahun kemudian baru lekat lg. bulan 7/2022 baru sy positif lg sedangkan masa tu sy dah malas fikir, ada rezeki sy ada lah. takda, it's ok Allah lebih tahu. moga sis terus kuat ya. Insha’Allah ada hikmahnya & ada rezeki lebih baik utk sis. rehatkan diri & kasi rahim pulih dulu. enjoy life, kalau stress boleh gi vacation kejap ke mcm mana. then try again. selagi kita wanita ni ada rahim, selagi tu kita boleh mengandung. semua atas izin Allah.

2y ago

tq sis bgi kata² smngat

sy dulu gugur jugak, lepastu doktor suggest rehat 6 bulan. Sy rehat 7 bulan kemudian cuba lagi dan lekat. Boleh je kalau nk cuba terus lepas period sekali, tp tak digalakkan. Antara sbbnya.. 1. Nak bagi rahim betul2 sembuh dan kuat. 2. Risiko kemurungan kalau gugur lagi sbb tempoh rahim rehat sekejap sangat. 3. Kalau dah lebih dua kali gugur, chances nak gugur lagi semakin tinggi. Itu je lah sy nak share based on pengalaman sy, advice ni pun sy dapat dari doktor pakar yg dah 30+ dalam bidang obgyn. Tp kalau dah rezeki tak kemana 😃

2y ago

betullh tu sis sy bidyuh tpi mix iban

moga kuat ya 🤗 selalunya lepas gugur cepat lekat semula . jangan putus asa 🤗 moga Dipermudahkan Urusan. saya pun pernah keguguran, lekat semula selepas period pertama lepas keguguran tu, sebabnya saya bersama dgn suami masa opk positive . sebabnya tak nak sedih kehilangan lama2. kuatkan diri tau 🤗

2y ago

smoga sy ada rzeki lgi lps ne😊

Pernah rasa n rasa tu sakit sangat. Awal2 menangis je. Sampai suami pun sedih tgok isteri dia. Alhamdulilah, lps sbln kosong, Allah kurniakan lg skli . Awak jgn give up, in sha Allah rezeki tu ada. Allah akan bg pada tepat waktu nya. Sabar ye ❤️

Hi sis, kuatkan diri ya.. sya pun bru keguguran bulan lalu.. org ckp slalunya lepas keguguran, lebih subur.. smoga ada rezeki kita cepat2 lepas ni🙏🏻

2y ago

amiin sis smoga kita sma² ada rzeki lgi

allahu sme la dgn sy sis.. Insyaallah moga ad rezeki kita thun hadapan.. selamat berpantang ye sis.. jaga emosi .. ada hikmah disebalik ujian dariNya

Semoga sis tabah dgn dugaan yg Allah bg mungkin belom masa nya..insyallah ada rezeki satu hari ni..moga2 Allah perkenankn doa kita ni aminn

be strong dear mummy! insya Allah, Allah akan permudahkan urusan mummy di masa hadapan dan yang penting, jangan putus asa❤️

sy pon bru keguguran bulan 6 .kdungan sy dh 22 weeks .meninggal dlm prut .semoga tabah ye

2y ago

Utk yg rahim lemah mcm sy tiba2 contraction awal 22w dh bukaan 4cm. Cerclage utk jahit pintu/pangkal rahim seawal 14w utk kurgkn risiko potensi bukaan rahim tiba2.. lpstu dlm 36w keatas doktor buka smula jahitan tu..

Sabar ye awak .. fkirkn yg positif biase org lpas keguguran dia akan cepat lekat . 🥰