Bagaimana rasa baby kick?

Kebiasaan, minggu keberapa dapat rasa baby kick? Sekarang dah 19 minggu 6 hri, Tapi x pasti mcm mana rasa baby kick.

1 Balas

sy strt blh rasa dlm 12 ke 13 minggu mcm tu.. first2 rasa mcm ada bnd berdenyut dlm perut.. x pasti la tu bby kick ke mcm mna.. sbb bru 3 bulan lbh msa tu.. tp skrg sy dah 21 minggu, dah slalu sgt rasa.. sbb bby sy aktif lpas sy mkn n pkol 12 tgh mlm ke atas.. cuba sis dduk diam2 @ berbaring, cuba usap2 perot try berckp ngn bby.. kdg2 ble kt xde wat apa, bru kt dpt rasa pergerakan bby, tu pon halus jela.. kdg2 x perasan pon.. try minum yg sejuk dan mkn bnd mnis.. sbb kdg2 bby akn aktif lpas tu..

3y ago

baik sis. nnti sya try mnum air sjuk n mkn makn manis. heheh