Bersalin waktu PKP

Hi kawan2, ada yg nk share pengalaman bersalin semasa tempoh PKP ni tak? Suami boleh teman ke kita bersalin? Cm mana dgn waktu melawat? Boleh ke anak2 dtg tgk mak dia kt hospital? Ada sekatan jumlah pelawat ke? Saya bakal bersalin 6 april ni. Berharap sangat ada yg share pengalaman time bersalin waktu pkp ni...bersalin kt hospital kerajaan ye.

14 Balas

Saya baru bersalin 24/3. Buat masa skrg tiada waktu melawat dan suami tak boleh teman bersalin. Suami cuma blh hantar barang melalui guard je. Bila dh bersalin, dpt keizinan utk azan/iqamat je. Lps tu suami kena balik. Saya bersalin czer duduk 4 hari kt hospital so mmg kena sabar dan bertabahlah. Semoga bertabah buat ibu2 semua. Semoga dipermudahkan semuanya.

takbole.. sye bru2 ni bersalin 24/3, suami x bole teman.. parents pun x bole naik.. suami just bole hnta beg tu pun pass kt guard.. klu bole naik pn just azankan n ambik uri je.. n urusan discharge.. tu pun sye duduk hospital satu hari jee.. subuh tu bersalin, ptg balik..

4y ago

Amin.. trime kasih

x boleh..suami x dibenarkan masuk labour room dan melawat..tiada pelawat yg dibenarkan buat masa skrg...hanya pesakit sahaja..kanak2 tidak dibenarkan masuk ke kwsn hospital..ni peraturan dkt hospital tmpt sy keje la.. hospital lain sy rase sama jgk..

4y ago

hospital sultanah bahiyah alor setar..

we here now if pkp time husbnd just can dropoff jer dn disuruh blk xblh stay at hospital wife da bersalin dn da dibnrkn blk baru husbnd boleh dtg pickup

Tak blh..sy bru ni brsalin 22/3...suami masuk kjp je..hntr mkn...lpas tu tkde siapa blh masuk..nsib le shari je kad wad..esok nya dh blk

Apah pon xboleh eheh. Sy baru beranak 28/3 hanya ade kite dgn baby shj. Org luar xleh masuk. Hantar barang pon pass dekat guard

nak tahu juga.. saya due 4/5 tpi mgkin brsalin awal.. smlm ade terbaca di fb suami xboleh teman dlm labour room dlm tmpoh pkp 😭

4y ago

aminnn insyaAllahh..

Sis kalau time nk pegi toilet mandi n buang air cmne ye. Baby tggl kt bed ke bwk skali. Cm risau plak kalau tggl baby xde depan mata

4y ago

Baby pass pd nurse jagakan...jgn tgl kt bed

X blh melawat. Suami pun x dibenarkan teman bersalin. Semuanya x blh. Suami blh antar brg masuk dan kluar dari wad je.

Nurse kate kalau time covid 19 ni suami x blh teman..kecuali kalau doktor pnggil