For my first baby

katil baby perlu or not? #pleasehelp #firstbaby

10 Balas

For me, kalau anak 1st better beli tapi ikut bajet dulu lah 😂. Kalau mampu, beli. Mcm saya anak 1st tp fkir gunanya beberapa bulan je pun pastu masuk dlm stor nnt plus anak breastfeed jd malam2 kne tido sekali. Risiko utk himpit anak tu memg tinggi, cuma mcm saya ni jenis mudah terjaga & tido statik. Bapaknya jela kekdg tak sedar lgsung so letak bantal guling yg berat tu siap2 sebelah bapaknya 🤣

3y ago

kannnn, let go pun boleh incase if baby taknak right?

Bergantung kpd keperluan & bajet awak 😬 Saya pon first pregnancy. Alhamdulillah, currently (26 weeks). TAPI dalam list baby equipment, takda katil baby 😑 Sebab saya prefer nak ajar baby saya nanti tidur dekat atas tilam jer. Senang kalau berubah tmpt tidur nanti. Sometimes, ada sesetengah baby akan cerewet bila tmpt tidur tu tak sama mcm rutin diaorg 😂

3y ago

thankyouuuu ❤️❤️❤️ me 32weeks dah 😆

Sy beli.. Tapi ending tak pakai pun sbb baby kuat nyusu.. Bangun siang sy jadi mcm biul pening2 xleh buat apa sbb asyik bangun amik baby jee malam2. Last2 amik tilam baby.. Letak atas tilam queen tu tido sekali.. Tak ada laa risau tertindih baby.. Hehe 🤭

3y ago

alrightttt

saya beli untuk guna siang je, sebab senang bila sy buat kerja, anak dalam tu. tapi malam memang tidur dengan saya, tapi saya letak dia tidur kat tepilah & bagi ruang luas, sebab tak lama pun tidur dengan anak ni. pejam celik pejam celik dah tidur asing.

3y ago

betul juga, baby cepat membesar 🤥

sy bli jgk katil bby thn lpas utk ank no 3..igt jnis nk tido dlm tu..tp lgi byk bkepit je bwah ketiak smpaila umur die skrg 1 thn 4 bln😅..ni inshaallah nk bersalin lg bln 9..tgkla adik die kli ni nk ke x tido kt katil die..

3y ago

anak mommy tu namanya 😆 minta minta lah berguna juga untuk adik yang nak keluar tu 😍

saya beli katil dan sgt brguna mase anak no.1 . sebab risau terhimpit anak kalau tidur 1 tilam .. ipar ada kes terhimpit tangan baby sampai biru . serammm

3y ago

YESSSS, saya pun fikir yang sama. risau betul if nanti time tidur tak sedar himpit baby 😫😭

sy pun pregnant 1st baby... katil ade dlm list... pun sama mcm yg lain beli katil bby sebab takut tertindih anak mase tidur 😆

3y ago

geng! hahaha🤪

husband sy mintak beli katil..sbb dia tkut kalau tido satu katil ngan baby, tertindih plak ank dia😂

3y ago

sama lah dengan cuben saya 🤣 tapi actually more to nak bagi baby ada her own space 😕

baby saya dah 4 bulan. taknak tidur dalam katil baby. nak tidur sebelah ibu dia je

3y ago

ni anak manja ibu dia ni namanya😝😘

sy beli n mmg berguna utk saya

3y ago

😆👍🏻